choose your country

We deliver to the locations listed below. Choose yours and we'll send you to your local webshop.
Not on the list? Let us know and we'll work on our availability. In the meantime just choose Other and keep browsing!

kotimainen kåska keräsi taustalleen sijoittajia ja osaamista
kotimainen kåska keräsi taustalleen sijoittajia ja osaamista
kotimainen kåska keräsi taustalleen sijoittajia ja osaamista
Published by Kåska Family

julkaisuvapaa tiedote 16.3.2021

mietoa alkoholia Suomesta maailmalle – kotimainen kåska keräsi taustalleen sijoittajia ja osaamista.

helsinkiläinen kåska oy keräsi hiljattain sijoittajilta 215 000 euron siemenrahoituksen, ja osana uutta yhtiöjärjestystä hallitukseen astuu mukaan kolme kokenutta jäsentä.

kotimaista juomaosaamista viedään vauhdilla maailmalle. viime keväänä julkaistu kåska casual spirit, kuusella ja sitruunalla maustettu kevyttisle, vakuutti sijoittajat ja tuotteen taustalla olevan yrityksen johtokuntaan on astunut joukko nimekkäitä juoma-alan osaajia. osakkaiksi mukaan tulevat muun muassa elintarvike- ja juoma-alaan erikoistunut suunnittelutoimisto Cheese Helsinki, tukkukaupan moniottelija ja sijoitusyhtiö Heino Group Oy, sekä kåskalle tuotteita valmistava Nordic Premium Beverages.

muutos tuo mukanaan myös uuden hallituskokoonpanon. perustajien Eetu Topon ja Fred Karlssonin lisäksi hallitukseen liittyy muun muassa Helsinki Distilling Companyn perustajajäsen sekä entinen toimitusjohtaja Séamus Holohan, aiemmin Hartwallilla ja Roviolla uraa tehnyt sekä Suomen Olutseuran puheenjohtajana toiminut Simo Hämäläinen, sekä Heino Group Oy:n hallituksen jäsen, rahoitus- ja talousammattilainen Jasper Heino. ”on hienoa päästä mukaan kehittämään vielä aluillaan olevaa juomakategoriaa”, Heino kommentoi. “koen että kåskan tuotteissa on valtava potentiaali vastata muuttuviin juomatottumuksiin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Uniikin tuotteen lisäksi minua puhuttelee erityisesti kåskan arvot yrityksen suunnatessa merkittävän osan tuotoistaan yksinäisyyden vastaiseen työhön.”

yhtiön ensimmäinen tuote, kåska casual spirit, on parhaillaan suomen lisäksi myös hongkongin markkinoilla ja tavoitteeksi on asetettu laajeneminen vähintään kahteen uuteen markkinaan vuoden 2021 aikana. kåska oy keskittyy rahoituksen myötä uusien tuotteiden lanseeraukseen sekä design- ja brändiosaamisensa vahvistamiseen.

miedot tisleet ovat maailman nopeimmin kasvava alkoholijuomien segmentti

hiljattain julkaistu International Wines and Spirits Researchin (IWSR 2021) tutkimus osoitti, että matala-alkoholisten tisletuotteiden vuosittainen kasvutahti on ollut huimaa. viimeisen kahden vuoden aikana markkina on kasvanut lähes 80 % vuodessa, kun taas esimerkiksi vuoden 2019 aikana perinteisiä tisleitä ja viinoja kulutettiin 5,6 % vähemmän edelliseen vuoteen verrattuna.

“juominen on muuttunut”, tuotekehityksestä vastaava perustaja Eetu Topo kertoo. "nykyisin alkoholia nautitaan pienemmissä määrissä, mutta tämä muutos ei ole näkynyt perinteisissä viinoissa vielä juuri mitenkään. halusimme tehdä kevyempien drinkkien tekemisestä helpompaa, hyvä maku edellä. on innostavaa olla rakentamassa muutosta ensimmäisten joukossa nyt myös uusien sijoittajien sekä kumppanien kanssa", Topo jatkaa.

"olen sijoittajana ja juoma-alan ammattilaisena seurannut tätä kehitystä jo yli 10 vuotta. uskon, että tämä on nopeiten kasvava alkoholikategoria seuraavan 10 vuoden aikana. tämän tyylistä kehitystä näkyy jo maailmalla sekä suomessakin." kertoo Simo Hämäläinen.

kåska oy on Helsingissä perustettu juoma-alan yritys, jonka missiona on luoda kohtaamisia ihmisten välille. yrityksen ensimmäinen, kansainvälisesti palkittu aluevaltaus on kuusen neulasilla ja sitruunan kuorella maustettu makeuttamaton kirkas tislattu 15 % vahva alkoholi, “kåska casual spirit”, joka on tehty sekoitettavaksi drinkkeihin perinteisten vahvojen alkoholien tapaan. 15 % kåskan myyntikatteesta ohjataan järjestöjen tukemiseen, jotka tekevät työtä yksinäisyyden ja sosiaalisen eristyneisyyden vähentämiseksi.

kuvat: https://bit.ly/kaska-mediakuvat

lisätietoja mielellään antaa:

Eetu Topo, Co-Founder, Kåska Oy
050 536 9089 // eetu@kaskadrinks.com

Better Together
Join the family. Hit us up with a message, tag us in your pics and vids, or just focus on enjoying and follow from a distance. Shared moments taste better.


Subscribe to our newsletter to be the first to hear on new launches, recipes, community projects and more.